Wifi i bilen med Telia Sense

Telia har lanserat en ny tjänst, med hjälp av en dosa som man kopplar in i bilen och med hjälp att Telia Sense appen får man 4G Wifi till bilen. I tjänsten ingår det 20 GB surf per månad och man kan vara upp till fem användare samtidigt. Väldigt smidigt för bland annat barnfamiljer som ska köra en bit för att få barnen lugna och nöjda. Med appen följer en hel del smarta funktioner så som exempel, att man alltid kan lokalisera bilen, varning vid fel på motor eller batteri, påminnelser om däckbyte, larm vid skadegörelse eller inbrott, automatiska körjournaler och eco drive funktion. Till appen finns en rad samarbetspartner och Telia arbeta med att få fler.

Samarbetspartnerna som finns idag är:

  • Easypark; Betala parkering direkt i appen och sen avbryts betalningen när man kör därifrån.
  • Bilia; Se lediga tider och boka tider direkt i appen, håller koll på hur din bil mår, hitta till närmsta Bilia verkstad.
  • Bilprovningen; Se drop-in tider, boka tid i appen, få råd inför besiktningen och påminnelse om besiktning.
  • Folksam; Med tilläggstjänsten Köra säkert så kan man få upp till 20% rabatt på bilförsäkringen genom att köra säkert.
  • Viking bärgninstjänst; Beställ bärgning eller assistans via appen, det ingår en fri bärgning

Tjänsten fungerar på bensin/etanol/flexifuel-bilar från årsmodell 2001, dieselbilar från årsmodell 2004 och lätta lastbilar från årsmodell 2001. Tjänsten fungera än så länge inte till elbilar, gasbilar, elhybrider eller gashybrider men visionen är att det ska göra det i framtiden. Priset är 1495 kronor för hårdvaran sen är det 99 kronor i månaden för tjänsten, men Telia har ett erbjudande nu om man binder sig för 24 månader bjuder de på hårdvaran.