Påverkar spelande en ansökan om hypotekslån?

I motsats till vad du har hört kan du ta bolån för en fritidsspelare och till och med ett proffs. För att hjälpa dig att få de bästa råden har vi sammanställt en översikt över spelande och hypotekslån.

Den här artikeln kommer att hjälpa dig att kunna lära dig om effekterna av spelande på ett bostadslån samt hur mycket spelande bolåneinstitut brukar tycka att det är problematiskt, och vad du bör tänka på om du nekas ett bolån på grund av spelande , och mycket mer.

Vilken effekt har spelande på processen för ansökan om hypotekslån?

En spelhistorik kan ibland ha en betydande inverkan på bolåneansökan. Vissa hypoteksbolag som har strikta kriterier för att komma i fråga , och de kommer att vara försiktiga med ansökningar där även en kort spelhistorik eller någon annan form av spelande upptäcks, särskilt om du har förlorat en enorm summa pengar på grund av spelande.

Andra hypotekslånare kan vara mer villiga att acceptera satsningar beroende på de faktorer som anges nedan….

  • Hur stor deras riskaptit är.
  • Hur ofta spelar du?
  • Hur mycket du kan spendera på det
  • Hur mycket pengar du tjänar
  • Hur aktuella är speltransaktionerna är.
  • Vilken typ av vadslagning du deltar i
  • Om du har dålig kreditvärdighet kan du också

Det positiva är att det är fullt möjligt att få ett bolån när spelandet syns på ditt kontoutdrag, och du kan hävda att vinsterna från spelandet i en låneansökan är en inkomst för vissa bolåneinstitut.

Oavsett om du är en seriös spelare som vill säkra ett lån baserat på vinster , eller bara hoppas att en långivare inte kommer att kunna ignorera dina spelvanor välja rätt långivare är avgörande. Detta är en mäklares roll – en hypoteksrådgivare som är specialiserad på spelrelaterade hypotekslån kan hjälpa dig att hitta den perfekta långivaren första gången.

Hur mycket spelande är överdrivet?

Denna fråga varierar från långivare till långivare utifrån deras risktolerans. Om spelaktiviteter är frekventa är det troligt att vissa hypotekslånare tar hänsyn till dem när de gör en analys av överkomligheten och gör ett beslut enligt det belopp som du satsar i förhållande till dina inkomster och andra åtaganden för ekonomisk stabilitet.

Det finns långivare som föredrar att inte beakta frekvent spelande om det är kontrollerat och inom låntagarens gränser, andra långivare tittar på ansökningar som innebär återkommande spelande från fall till fall. Det är vanligt att de behöver genomföra ytterligare underwriterinspektioner för att fastställa riskerna med att låna ut pengar till en person som spelar regelbundet på daglig basis.

Vad ska du göra om du redan har nekats bolån på grund av spelande?

Bolånegivare har ofta varit tveksamma till att godkänna ansökningar om låntagaren har ett register över spelande. Detta sker vanligtvis eftersom de anser att speltransaktionerna är för frekventa och förlusterna för höga eller att det belopp som används för att spela är för stort.

Om du har nekats bolån på grund av spelande Här är de åtgärder som ska följas…

  • Var medveten om att det inte är en slutstation: Det är förståeligt att vara frustrerad och besviken Men var medveten om att det finns hypotekslånare som har en lättare inställning till spelande, och det kan vara möjligt att bli godkänd någon annanstans.
  • Akta dig för att inte bli tvungen att ansöka om ett nytt lån omedelbart: Många människor gör detta misstag. De går direkt till en annan långivare för att försöka få ett annat resultat, men ett nytt avslag kan leda till en negativ effekt på din kreditvärdighet. Expertrådgivning är viktigt i händelse av att du redan har fått avslag en gång.
  • Vi matchar dig med den perfekta mäklaren: Vår kostnadsfria mäklarmatchningstjänst kommer att matcha dig med en sakkunnig hypoteksförmedlare som är skicklig på finansiering för personer med en spelhistorik. De känner till vilka långivare som är villiga att inte ta spelrisker och hjälper dig att få ordning på ditt bolån igen.

Den här artikeln har sponsrats, läs mer här.