Låna pengar för att investera i NFT

Artiklarna och reportagen om NFT.er (Non Fungible Tokens) blir allt fler och det går knappt en dag utan att även de traditionella medierna publicerar nyheter om NFT:er. Det är inte någon tvekan om att NFT:er har kommit för att stanna och det är även något som kommer att få stor betydelse för framtidens ekonomi. Den som redan idag lär sig vad en NFT är för något och hur det fungerar, för att därefter investera i NFT:er har goda möjligheter att göra en mycket god affär. Det är inte omöjligt att de som är tidigt ute med att investera i NFT om några år kommer att befinna sig i samma situation som de som tillhörde de första investerarna i Bitcoin och andra kryptovalutor.

NFT som investeringsobjekt

Om NFT kommer att vara en bra investering är omöjligt att svara säkert på idag. Men man kan konstatera att de flesta av de som arbetar i framkant med blockchain, det vill säga den teknik som NFT är baserad på, är rörande ense om att det är framtiden. Frågan är snarare vilken NFT som är värd att investera i. Eftersom marknaden fortfarande är ung är det fortfarande osäkert på vilket sätt som NFT:er kommer att kommersialiseras.

För den som gör bedömningen att NFT kommer att vara en investering i klass med Bitcoin kan det vara ett intressant alternativ att låna pengar för att kunna köpa NFT:er. Även om värdeutvecklingen endast kommer att motsvara en mindre del av Bitcoins värdeutveckling kommer det att vara en mycket god affär. Det är fortfarande relativt billigt att låna och även en mindre värdeutveckling kommer att överstiga räntan på lånet, i vart fall med nuvarande ränteläge. Men som alltid vid investeringar gäller det att göra sin läxa för att kunna avgöra vilken NFT som är värd att investera i och vilken avkastning som krävs för att det ska vara en bra investering.

Att tänka på vid investering i NFT

Funderar du på att investera i NFT är det första steget att du verkligen sätter dig in i vad NFT är för något och hur tekniken kommer att användas i framtiden. Därefter återstår att bedöma hur det kommer att vara möjligt att tjäna pengar på NFT:er. I den delen kan det vara en god idé och titta närmare på hur olika större företag idag experimenterar med NFT.

Som exempel kan nämnas att företag som Nike, Coca Cola och Asics samtliga satsar stort på NFT och dessa företag är normalt oerhört skickliga på att kommersialisera sina produkter. Det finns därför all anledning att titta närmare på hur dessa företag arbetar med NFT. På så sätt kan du bättre bedöma hur marknaden kommer att utvecklas och vilka NFT:er som kommer vara en bra investering för framtiden.